Pole position Schumacher nečekal

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Tým Ferrari dnes dokonale překvapil. Rozhodující bude pořadí v cíli, ale oba rudé monoposty v první řadě čekal jen málokdo. Sedminásobný šampion po vystoupení z vozu neskrýval překvapení.

Sám nemohl skoro uvěřit tomu, jak dokázali hlavní soupeře spolu s Massou zastínit. Michael Schumacher znovu prokázal, proč je pro tým Ferrari tak cenným a že jeho silnou stránkou je schopnost pracovat a motivovat ostatní v těžkých chvílích, ale hlavně se prosadit při nových podmínkách. Sezona je dlouhá a soupeři mohou mít lepší strategii pro závod, přesto ukázalo Maranello pro rok 2006 dobré karty.

Michael Schumacher, 1.
Perfektní, tohle jsem opravdu nečekal. Doufal jsem, že budu schopen držet s nejlepšími podobné časy, ale tohle je moc příjemným překvapením po loňské těžké sezoně. Tvrdě jsme pracovali a celému týmu tímto děkuji. Jsem skutečně hrdý na to, že jsem dokázal vyrovnat rekord Ayrtona Senny v počtu pole position.

Felipe Massa, 2.
Tuto sobotu si budu dlouho pamatovat, kvalifikovat se při prvním startu s Ferrari do první řady je zvláštní pocit, na který jsem patřičně hrdý. Trochu mi ztížil v závěru situaci provoz na dráze, ale to bude u této kvalifikace častým jevem. Zítra můžeme čekat těžké závody, soupeři  budou znovu silní, ale věřím v dobrý výsledek.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy