5000 km pro McLaren MP4-21

McLaren | foto: McLaren

Žádný monopost není v letošních předsezónních testech sledovaný s takovým napětím, jako McLaren MP4-21. Nástupce MP4-20, který získal jméno nejrychlejšího, ale nespolehlivého.

Zatím to vypadalo, že MP4-21 na svého loňského předchůdce nenaváže. V nespolehlivosti by jej sice hravě překonal, ale rychlost je v porovnání s konkurencí špatná. Poslední test ve Valencii však přinesl novou naději pro stáj McLaren.

Kimi Räikkönen včera ve Valencii zajel nejrychlejší čas letošních testů a najel dalších 320 km (81 kol). Pedro de la Rosa jezdil pomaleji, ale odjel dokonce 450 km (113 kol). Celkem má McLaren MP4-21 s osmiválcovým motorem Mercedes od svého představení na konci ledna za sebou více než 5100 km.

Kimi Räikkönen: "Tento týden se nám dařilo, byl to povzbudivý test. Odjel jsem docela velkou vzdálenost na suchu a vyzkoušel mnoho nových věcí. Příští týden budu v Barceloně, bude to poslední test před odjezdem do Bahrajnu. Budu tam testovat tři dny. Doufám, že to půjde tak dobře, jako tento týden."

Juan Pablo Montoya: "Ve Valencii jsme udělali velký pokrok v testovacím programu. Celkem jsem tento týden s MP4-21 najel 750 km, včetně středeční simulace závodu. Auto se pořád vyvíjí a zlepšuje, ale ještě je před námi spousta práce. Všichni v týmu teď pracují bez přestávky, ale postupujeme správným směrem."

Pedro de la Rosa: "Řekl bych, že MP4-21 se rozhodně zlepšuje, tento týden jsme se dostali o pořádný kus dál. Příští týden v Barceloně v tom chceme pokračovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy