Paul Ricard, 4. den: Nový McLaren zazářil

Juan Pablo Montoya včera v posledním dni testů na jihofrancouzském okruhu v Le Castellet zajel opět nejrychlejší čas dne. To vše zastínil skvělý start testů pro tým McLaren, který nasadil do ostrých bojů o čas nový vůz MP4-18, který skončil celkově druhý!

Včerejšek byl posledním dnem zde ve Francii, kdy jezdci mohli tento týden zažít krásné teplé a suché počasí v přípravách na další Grand Prix, které se následně pojedou. Teploty vzduchu dosahovaly maximální hodnoty kolem 24 stupňů Celsia.

Dnešek byl také ve znamení změny konfigurace tratě na stupeň 3B, což je nejdelší verze tratě, kterou týmy využily na testování a přípravu vozů pro Grand Prix Kanady. Tato specifikace tratě změní běžně užívanou délku 4,15 km na délku 5,8 km.

Montoya najezdil celkově 69 kol ve kterých dokázal zajet svůj nejrychlejší čas s hodnotou 1:32,310s. Společně s ním včera také jezdil testovací jezdec Williamsu Marc Gené, který skončil čtvrtý se ztrátou 1,7s na Montoyu.

Alex Wurz opět řídil nový vůz McLaren Mercedes MP4-18. Rakušan včera (v pátek) najezdil s vozem skoro dvojnásobek celkově najetých km, což zvýšilo počet odjetých kol pro tento vůz celkem na 47 a zaznamenal svůj nejrychlejší čas s hodnotou 1:33.570s.

Wurze následoval druhý testovací jezdec McLarenu Pedro de la Rosa, který jezdil ještě s vozem specifikace MP 4-17D. Španěl skončil celkově čtvrtý se ztrátou 0,6s na Wurze, ale dokončil až 74 kol.

Ricardo Zonta byl dnes jediným jezdcem týmu Toyota na okruhu. Odjezdil celkově 62 kol.

Dnešek byl závěrečným dnem testů ve francouzském Le Castellet.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy