O Webbera asi velký zájem není

Webber, Mark | foto: Williams F1 Team

Mark Webber přišel do Williamsu bojovat o titul šampiona. Forma stáje má však zatím sestupnou tendenci a osobní porážky od podceňovaného Heidfelda Webberovým ambicím nepřidaly.

Australanovým manažerem je Flavio Briatore, jenž ho Frankovi Williamsovi na dva roky zapůjčil. Sir Williams měl zájem buď o Webbera nebo  Fisichellu. BMW byla Markovou volbou a ukázalo se, že ne právě šťastnou.

Letos bude Williams po dlouhé době opět bez tovární podpory a na Marka čeká mladý, rychlý a spolehlivý týmový kolega Nico Rosberg.

Nově se stal testovacím pilotem stáje Alex Wurz, přičemž se o jeho smlouvě ale příliš neví. Je i reálné, aby obsahovala klauzuli o závodní sedačce na rok 2007.

Přestože se dá očekávat, že by mohl Mark po roce 2006 zamířit k Renaultu, hovoří ale o touze pracovat pro Williams i po skončení stávajícího kontraktu. Sám totiž nedávno přiznal, že jeho akcie na jezdeckém trhu po loňské sezoně řádně oslabily.

„Toužím po ukončení dramat a návratu stáje mezi úplnou špičku startovního pole již letos,“ prohlásil Australan a dodal, že je to reálné, pokud půjde vše tak dobře, jak jen to bude možné.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy