Cosworth na straně Hondy a BMW

Společnost Cosworth Racing se připojila na stranu opozice levných zákaznických motorů. Bez podpory Fordu nelze dodávat motory za cenu 10 milionů USD ročně. Ale zdá se, že i Mercedes si již dvakrát jist svými prohlášeními není.

„Představa, že dokážeme nabídnout konkurenceschopné závodní F1 motory za 10 milionů dolarů je nereálná. Jedinou cestou, která by toto umožnila je finanční podpora od výrobce,“ prohlásil pro grandprix.com nejmenovaný manažer společnosti Cosworth Racing, která je součástí koncernu Ford.

Stejný názor zastávají představitelé Hondy a BMW. „Dostali bychom se do ztráty a nemyslím si, že bychom byli připraveni udělat něco takového. Dokážeme dodat 50 motorů za 10 milionů dolarů, ale tím soukromým týmům nepomůžeme, oni totiž potřebují závodní motory,“ řekl ředitel BMW Motorsport Mario Theissen. Podle něj BMW za tuto sumu odpovídající konkurenceschopné motory dodávat nedokáže.

Jediným výrobcem, který se svým prohlášením k takové dodávce zatím zavázal je Mercedes-Benz a i jeho přesvědčení je již poněkud nejisté. „Udělali jsme nabídku a teprve uvidíme, jak se celá věc vyvine. Vše je v jednání a nic není podepsané,“ prohlásil šéf Mercedesu Norbert Haug při příležitosti GP Rakouska.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy