Rozporuplný závěr nadějného víkendu

Výborné výkony na straně jedné a problémy se spolehlivostí na straně druhé. To jsou póly, mezi kterými letos osciluje tým BAR Honda se svými jezdci Buttonem a Villeneuvem. Ani při Grand Prix Rakouska tomu nebylo jinak.

Brit Jenson Button odvedl výborný výkon na trati a s přehledem získal 4. místo. Přesto se z pohledu mimo trať zdálo, že v souboji s Rubensem Barrichellem nebyl tak důrazný, jak by si daná pozice zasluhovala. Pokud by byl na jeho místě týmový kolega Villeneuve, byl by pravděpodobně předjížděcí manévr pro Brazilce podstatně náročnější.

„Tým zapracoval v boxech skvěle a dostal mne před Ferrari. Dnešní výsledek je přesně to, co tým potřeboval a co si bezesporu zasloužil, nešlo jen o náhodu. Bojoval jsem s jezdci na čele a dle mého bude těchto soubojů stále více,“ řekl po závodě spokojený Button. Vůz měl být mírně přetáčivý, ale vyzdvihl jeho rychlost a konkurenceschopnost.

„Problémy jsem měl od samého startu, kdy mi v prvním kole přestala fungovat elektronika na volantu. Přesto jsme se rozhodli volant neměnit, neboť riziko s tím spojené bylo velmi vysoké. Bohužel při druhé zastávce mi vinou těchto problémů zhasl motor a po nasazení nového volantu jsme museli celý systém restartovat. Ztratil jsem kvůli technickým problémům celé kolo a s tím už nešlo nic dělat. Bohužel mne postihly problémy ve 4 ze 6 závodů, a to je velmi frustrující. Škoda, vůz byl skvělý, ale opět se nám nepodařilo z dobře rozjetého závodu vytěžit maximum,“ prohlásil po závodě velice zklamaný Villeneuve, který se přes zmíněné problémy pohyboval na bodovaných pozicích.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy