Barrichello nevidí GP Rakouska 2002 negativně

Jistě si všichni velmi dobře pamatujete loňskou rakouskou Grand Prix. Tehdy byl jasně vedoucí Brazilec týmem požádán, aby přenechal vítězství za ním jedoucímu Michaelovi Schumacherovi, ten si tím pojistil náskok v průběžném pořadí.

Rubens je přesvědčen, že z něj loňský závod udělal silnějšího a lepšího pilota. „Když se podívám zpět, bylo to velmi kontroverzní rozhodnutí, ale nyní o rok později, v něm vidím více aspektů kladných. Měl jsem výborně rozjetý závod od samého začátku a všichni vědí, co se stalo na konci a jakým způsobem. Myslím si, že to mělo svůj dopad na Formuli 1, ale necítím to jako poškození mé osoby, beru to naopak jako posílení mé pozice v týmu Ferrari. Došlo k posílení důvěry v to, že dělám svou práci dobře a že mohu vítězit, nedívám se na loňské Rakousko negativně,“ řekl s blížícím se závodem Barrichello.

Tým však byl širokou veřejností odsouzen a dokonce vypískán věrnými tifosi. Jeho požadavek byl prakticky zbytečný, neboť měl Schumacher dostatečný náskok a boj o šampionát byl skoro rozhodnutý. Později dostalo Ferrari 500 tisíc USD pokutu a letos byla týmová režie v pravidlech výslovně zakázána.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy