V Rakousku silný déšť a dokonce bouřky

Nedělní Grand Prix Rakouska se pojede pravděpodobně za velmi nepříznivých povětrnostních podmínek, alespoň podle toho, jaké zprávy přicházejí z meteorologických stanic. V letošním, zatím zajímavém ročníku by to byl již druhý závod, který by musel prověřit pravidlo…

jednoho typu mokrých pneumatik. Předpověď hovoří o silném dešti a dokonce o možnosti bouřky. Okruh je znám, že v otázce počasí je tato oblast velmi nestabilní a je možné, že ze slunného dopoledně bude v neděli bouřkové odpoledne.

V pátek a sobotu se ve volných trénincích očekává oblačné podnebí, ale sucho s teplotami kolem 14 – 22 stupňů Celsia. V sobotu odpoledne by již mohlo být více zataženo. Maximální teplota kolem 23 stupňů Celsia.

Nedělní závod by neměl být vůbec jednoduchý, protože je očekáván silný déšť, s možností bouřky. Tím jezdci budou otestování jak zvládnou tuto obtížnou Grand Prix se suchou kvalifikací a tréninky a mokrým závodem.

Letošní ročník bude přitom pro českého diváka poslední možnost, jak se dostat na tento takřka nejbližší závod seriálu Mistrovství světa. Od příštího roku bude totiž v Rakousku platit zákaz tabákové reklamy a Grand Prix Rakouska má tak odzvoněno. Na českého diváka tím zbude jen Grand Prix Maďarska, jakožto nejekonomičtějším závodem v seriálu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy