Patrick Head povolal osvědčenou zálohu

Frank Dernie, spolutvůrce prvního úspěchu týmu Franka Williamse, byl najat týmem z Grove ke speciálnímu projektu Patricka Heada. Dernie má bohaté zkušenosti ve Formuli 1 a jeho parketou je aerodynamika.

Za úspěchy stáje Williams v úvodu 80. let minulého století, které vyvrcholily ziskem titulu pro Allana Jonese, stál mimo jiné i Frank Dernie, který pracoval u týmu od roku 1978. V roce 1989 přešel k Lotusu, kde působil jako technický ředitel, ale tým byl na sestupu a úspěchů se po odchodu Ayrtona Senny již nedočkal. Po dvou letech vstoupil do Ligieru a po několika letech spolupracoval s dalším odchovancem Williamsu Ross Brawnem ve velmi úspěšném týmu Benetton.

Následně ještě projektoval pro Arrows, ale v roce 1996 odešel z Formule 1 a pracoval pro Lolu, kde měl na starosti projekt F1, F3000 a další sportovní projekty. V loňském roce výrobce sídlícího v Huntingdonu opustil.

Svět funguje na principu cyklů a možná, že Dernie oživí některý dávno zapomenutý detail z let minulých, jenž vyřeší stávající problémy monopostu Williams FW25 s jeho jízdními vlastnostmi…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy