BMW Sauber F1 Team pokřtěn u FIA

Williams | foto: BMW Motorsport

Nový tým, vzniklý v červnu tohoto roku a pokřtěn nyní v listopadu novým jménem. To je další krok ve vývoji nového týmu, který dostal do vínku název "BMW Sauber F1 Team".

Přihlášky do následujícího ročníku Mistrovství světa FIA Formule 1 mohou být nejpozději podány do 15. listopadu 2005. BMW se rozhodlo pokřtít své dítě nyní a dalo mu vínku název "BMW Sauber F1 Team".

Možná je zklamáním, že se tým nejmenuje BMW F1 Team, ale to se snažil vysvětlit ředitel BMW Motorsport pan Mario Theissen: "Nový název týmu se vybral prakticky sám. Reflektuje na to, z čeho je nový tým složen. Sice bude poháněn motory BMW, ale téměř 300 zaměstnanců Sauberu tvoří pracovní skupinu nového týmu. Navíc, vozy pro rok 2006 byly  vyvinuty ještě inženýry ze Sauberu."

Technický ředitel Sauberu Willy Rampf bude pokračovat ve své práci v sídle týmu v Hinwilu. Heinz Paschen, kolega Rampfa z Mnichova bude pracovat na vývoji motoru a přenosového ústrojí z Německa. Walter Riedl bude zase odpovědný za koordinaci mezi oběma tábory, jakožto Project Manager.

Peter Sauber, coby poradce nového týmu, vítá poslední své rozhodnutí: "Je milé vidět, že jméno Sauber bude pokračovat ve Formuli 1. Obzvlášť jsem rád kvůli mnoha fanouškům našeho týmu a jsem si jistý, že nás budou podporovat i v budoucnu. Nové jméno týmu odráží také velký respekt, který má BMW vůči 300 zaměstnancům v továrně v Hinwilu."

Nový tým bude oficiálaně představen 16. a 17. ledna 2006 ve španělské Valencii, kde nový monopost stáje BMW Sauber F1 Team vyjede poprvé na trať. nyní v zimě bude tým testovat zatím s upraveným letošním Sauberem motory BMW P86 V8. Testovací program odstartuje 28. listopadu na okruhu v Barceloně.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy