Poslední úspěchy tým povzbudily

Letošní úspěchy korunované množstvím získaných bodů a pódiovými umístěními povzbudily francouzský tým Renault k ještě větší píli, vždyť vítězství jsou skoro nadosah. V Rakousku by týmu měl pomoci modifikovaný motor.

Ten v tomto týdnu zkoušeli jezdci při testech a s jeho spolehlivostí panuje spokojenost. Mike Gascoyne, technický ředitel týmu, si nemůže vynachválit Fernanda Alonsa, stávající hvězdu týmu a opět mu poslal svým prohlášením kompliment. Také zalitoval toho, že nemohl Jarno Trulli, druhý jezdec stáje, závod dokončit. „Fernando byl minulou neděli hvězdou a je velká škoda Jarnova odstoupení, byli bychom měli oba jezdce na pódiu, vůz dokázal, že jsme toho schopni,“ prohlásil sebejistě Gascoyne.

„Zda bude náš vůz stejně konkurenceschopný i na A1-Ringu? Možná ne, protože tam potřebujete hodně výkonu, jede se tam 70% dráhy pod plným plynem, ale budeme profitovat z nové specifikace motoru, která přinese pár koní navíc. Určitě nám to pomůže a našim cílem bude opět pódium, to je reálná ambice,“ pokračoval ve stejném duchu technický ředitel.

Optimismus Mike Gascoyna jde až tak daleko, že dle něj má tým reálnou možnost dosáhnout na pódium v každém závodě a v několika případech by to mohlo být prý i lepší. Že jde nepochybně o vítězství již dodávat nemusel. Není nad zdravé sebevědomí, ale ve Formuli 1 platí „Neříkej hop, dokud jsi nepřeskočil.“ především.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy