Wolff se v létě polámal na kole, v Japonsku bude kvůli operaci chybět. U Mercedesu už má zástupce

Toto Wolff | foto: Mercedes AMG F1 Team

Šéf Mercedesu Toto Wolff se během letní přestávky zranil na kole. Navíc se chystá na plánovanou operaci, kvůli níž bude chybět ve Velké ceně Japonska. Zastoupí jej bývalý pilot Formule 1.

Dovolená Wolffa během srpnové přestávky nebyla ideální, během sjíždění kopce na kole upadl a zlomil si loketní kost. K nehodě došlo hned v pondělí po Velké ceně Belgie. Prozradila ho fotografie jeho ženy Susie Wolffové - ta ho zachytila se sádrou na levé ruce.

V Zandvoortu i v Monze ale byl již zotavený a v dobré náladě. Šéf Mercedesu se přitom na kole ztřískal již v roce 2014 během projížďky podél Dunaje v Maďarsku - tehdy to odneslo kromě předloktí i zápěstí, klíční kost a rameno.

Nyní se chystá na operaci, která však se srpnovým pádem nesouvisí. Důvodem je dlouhodobé poranění kolena, jež budou chirurgové řešit po Velké ceně Singapuru. Po ní se hned bude závodit v Japonsku, kde bude chybět - vrátit by se měl až ve Velké ceně Kataru v říjnu.

Nepůjde o první závod, o který by v posledních letech přišel - scházel již například v roce 2019 v Brazílii a loni tamtéž i v Japonsku. Místo něj tým v Suzuce povede Jerome D'Ambrosio, jenž v letech 2011 a 2012 závodil za Marussii a Lotus, poté ve Formuli E vedl tým Venturi.

"Když během závodního víkendu budu chybět, nahradí mě Jerome," potvrzuje Wolff. "Je pravdou, že za 11 let k tomu došlo jen třikrát, ale jde o situaci, kterou musíme předvídat. Nyní si musí získat důvěru v týmu a v padoku. Stále má čas, nicméně v případech, kdy tam nebudu moci být, bude na mém místě."

Jérôme d'Ambrosio v době, kdy závodil v F1 za Lotus | foto: Lotus F1 Team

"Jerome loni odvedl dobrou práci ve své roli u Venturi, s malou strukturou, která samozřejmě nemá nic společného s tou naší, jež čítá 2500 lidí. Zapojuje se však u nás a musím říct, že jeho kroky během velké ceny mají smysl," chválí d8le D'Ambrosia.

"Ujišťují vás, že to už je samo o sobě významné. James Allison mě často upozorňoval, že věci, které jsem prohlašoval, byly z 50 % inteligentní a z 50 % nesmysly. Ale teď vážněji, musíte mu dát čas. Na mě ale působí tak, že má ten správný profil pro tuto roli," dodává šéf Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy