Nejrychlejší kola: McLaren potvrzuje formu za úřadujícím šampionem + STRATEGIE

Max Verstappen dominoval také ve Velké Británii | foto: Red Bull Content Pool

SILVERSTONE - NEJRYCHLEJŠÍ KOLA ZÁVODU; Lídr letošního pořadí mistrovství světa Formule 1 si dojel pro bod navíc za nejrychlejší kolo, druhý nejlepší výkon předvedl Lando Norris.

Verstappenův čas z 42. kola měl hodnotu 1:30,275, pilot McLarenu byl o kolo později o čtvrt sekundy pomalejší. Předčil tak všechny ostatní včetně Mercedesu a Ferrari a potvrdil tak výtečnou formu, do níž se oranžová stáj dostala po nasazení balíku vylepšení.

Třetí nejrychlejší čas předvedl bronzový Lewis Hamilton, za ním se seřadili Oscar Piastri se Sergiem Pérezem a Georgem Russellem, Ferrari tentokrát překvapivě ztrácelo až sekundu. Velmi silný byl rovněž Alexander Albon, jenž se svým Williamsem "porazil" Fernanda Alonsa s Aston Martinem.


Pneumatikové strategie

Většina pilotů během závodu zamířila pouze jednou, nejrychlejší strategií byl start na měkké směsi s přechodem na měkkou v 33. kole, čemuž napomohl výjezd safety-caru poté, co Magnussenovi selhal motor.

Vydělal na tom Hamilton, který díky tomu přeskočil Piastriho. Oba McLareny jedoucích na tvrdých pneumatikách po restartu tlaku Mercedesu na měkkých odolaly, na více už ale neměly.

Dvakrát své mechaniky navštívil pouze Leclerc s Ferrari, De Vries s AlphouTauri, Hülkenberg s Haasem a Zhou s Alfou Romeo. Většina pilotů pro start závodu zvolila středně-tvrdou (C2) směs, na měkké začínali Cunoda, De Vries, Oocn a Russell, na tvrdé Bottas s Hülkenbergem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy