Nasazení nového vozu nelze uspěchat

To je názor technického ředitele týmu McLaren Mercedes Adriana Neweyho. Situace ve stáji se zdá s rozplývajícím se bodovým náskokem poněkud neklidná. Na straně jedné opožděný monopost, na straně druhé jezdci toužící po titulu mistra světa…

Dlouholetý jezdec týmu David Coulthard se nechal slyšet v tom smyslu, že pokud stáj nenasadí nový McLaren MP4-18 co nejdříve, ztratí šampionát. I>„Potřebujeme mít nový vůz tak rychle, jak jen to bude možné. Jsem přesvědčen, že je to jediná cesta, jak můžeme bojovat o titul,“ prohlásil Coulthard.

Naopak technický ředitel a geniální konstruktér Adrian Newey je zastáncem opatrného spěchu i přes působivý debut nového Ferrari F2003GA, se kterým při debutu obsadili Michael Schumacher a Rubens Barrichello 1. a 3. místo při GP Španělska. „Problém je v tom, že pokud nasadíme nový vůz příliš rychle, a to je pravděpodobné, je to jako střelba do vlastních řad,“ odpověděl nepřímo Coulthardovi Newey. „I když jsme pod tlakem, musíme nejprve sladit spolehlivost a rychlost,“ dodal technický ředitel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy