Nejrychlejší kola GP Rakouska: Max získává bod k dobru, Alonso třetí za Leclercem

Max Verstappen s Red Bullem RB18 | foto: Red Bull Content Pool

SPIELBERG - NEJRYCHLEJŠÍ KOLA ZÁVODU; Nejrychlejší kolo Velké ceny Rakouska zaznamenal stříbrný Max Verstappen, díky tomu si připisuje bod navíc - malá útěcha za to, že byl během ní třikrát předjet Charlesem Leclercem.

Holanďan svůj nejlepší pokus zaznamenal v 62. kole poté, co Carlosovi Sainzovi shořel motor, když se jej snažil předjet. Ředitelství závodu sáhlo po virtuálním safety caru a oba vedoucí piloti toho využili k přezutí na čerstvější středně-tvrdou směs. Verstappen sice po desetinkách stahoval, první místo však nevybojoval.

Třetí nejrychlejší kolo závodu předvedl Fernando Alonso, jenž předčil i odstoupivšího Sainze, za kterým se seřadili oba Mercedesy - těm ale na nejlepší scházelo přes 1,7 sekundy, vedoucí duo jezdilo úplně jinou ligu. Nejpomalejší byli naopak piloti stájí Aston Martin a AlphaTauri.


Pneumatikové strategie
Leclerc se ke svému prvnímu vítězství od GP Austrálie 2022 dopracoval pomocí plánované dvouzastávkové strategie, podobně jako Verstappen - ta třetí byla navíc, oba využili nabídnuté příležitosti zdarma během fáze virtuálního safety caru.

Red Bull však do boxů mířil vždy dříve, potýkal se s nečekaně vysokým opotřebením na tvrdých pneumatikách, což může být podle Pirelli zapříčiněno nedostatkem dat kvůli nabitému programu (kvalifikace již v pátek) s menším množstvím tréninků a hustým provozem během krátkého kola.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy