Honda svůj B tým nezřizuje

B.A.R | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Šéf Honda Development Yasuhiro Wada byl včera v Suzuce o něco konkrétnější ve věci možného jedenáctého týmu startovního pole.

"Moc vám toho o tomto týmu říci nemohu, neboť se jedná o nezávislou stáj, která už závodí a nyní chce proniknout do Formule 1."

Wada dodal, že Honda slíbila podporovat soukromé stáje svými motory a svým slibům v případě zájmu dostojí, ale o vybudování svého dalšího týmu zájem nemá.

"Pokud se tým pro vstup rozhodne, bude o tom informovat on. Zatím probíhají jednání o dodávce motorů a technické podpoře. V ostatních oblastech by byl suverénní."

V boxech se hovoří o tom, že za novým nezávislým týmem stojí bývalý jezdec Formule 1 Aguri Suzuki a jako jezdci by mohli působit Takuma Sato a Anthony Davidson.

"S Hondou jsem už hovořil, sdělili mi, že plánují podporu nového týmu. Chtěl jsem závodit pro BAR, ale i pro jiný tým s Hondou by to bylo dobré, neboť Honda pracuje na vysoké úrovni a na jejich slovo se dá vždy spolehnout," komentoval situaci Davidson, jenž však také jedná s Midlandem a Williamsem.

Poznámka pod čarou, přestože Honda odmítala, že by bylo možné stihnout dodávat motory Williamsu výměnou za Buttona, nynější připravenost stáje dodávat osmiválce dvěma stájím naznačuje, že tato varianta asi nebyla až tak nereálná.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy