Vettel kritizuje rostoucí počet závodů. F1 by se podle něj měla zamyslet

Sebastian Vettel se svou trofejí za druhé místo po závodě v Baku | foto: Pirelli

Počet závodů v kalendáři Formule 1 neustále roste. Sebastian Vettel si myslí, že to není dobře. Královská třída motorsportu by podle něj mohla kvůli tomu ztratit svou výjimečnost.

Podle mě bychom měli mít méně  závodů. Ty zásadní důvody jsou z mého pohledu dva, prvním jsou fanoušci. Pro ně je současný počet závodů dost možná přehnaný. Formule 1 by kvůli tomu mohla ztratit svou exkluzivitu. Ne úplně každý chce skoro každý druhý víkend trávit u Formule 1," přemítá Vettel.

Druhým důvodem jsou podle čtyřnásobného šampiona zaměstnanci týmů. Jde prý o skupinu pracovníků, kteří jsou na tom co do vytížení ještě hůř než piloti. „My jezdci jsme na tom ještě slušně, můžeme přiletět ve středu večer a odletět v neděli po závodě. Ale lidé z týmu přilétají na místo závodu už s týdenním předstihem, musí vše vybalit, připravit, postavit a nachystat. Do toho všechny dny pracují a připravují se továrně," pokračuje Němec.

„Tihle lidé makají celý týden, kvůli čemuž mnohdy nemají čas na své rodiny. Mnoho z nich si to přitom začíná více  více uvědomovat. Mám pocit, že co se týče počtu závodů, měli bychom najít rozumný kompromis, abychom udrželi vášeň k Formuli 1 a zároveň všechny tyhle pracanty po pár letech nezničili a nevyždímali," uzavírá pilot Aston Martinu.

Pravda je taková, že si zcela jistě většina z nás ještě pamatuje doby, kdy se za sezonu jezdilo šestnáct nebo sedmnáct závodů. Příští rok by jich mělo být na programu 23, což je rekordní počet a zároveň téměř třetinový nárůst oproti letům výše zmíněným. Neustálé navyšování počtu Velkých cen přitom v minulosti kritizovalo více osobností. Jaký je váš názor? 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy