Titul za čtyři roky? Realistický cíl, říká Vettel

Sebastian Vettel se svou trofejí za druhé místo po závodě v Baku | foto: Pirelli

Sebastian Vettel je od letošní sezony součástí projektu Aston Martin. Velezkušený Němec přitom věří, že tento dynamicky se rozvíjející tým může brzy útočit na mistrovské tituly.

Jen si vzpomeňme, když Lawrence Stroll přebíral tehdy skomírající Racing Point, nevypadalo to s tímto týmem nikterak růžově. Třebaže právě růžová byla jeho dominantní barvou, na sluncem zalitou budoucnost byste si zřejmě nevsadili. Pak ale přišel právě Stroll a vyhlásil ambiciózní plán - vytvořit ve Formuli 1 další vítězný tým.

Aby svému záměru dodal kanadský magnát punc exkluzivity, přejmenoval Racing Point na Aston Martin. Z růžové se rázem stala zelená a to nebylo zdaleka všechno. Druhou sedačku vedle Strolla juniora získal Sebastian Vettel, následovaly a následují příchody řady zkušených inženýrů, přičemž nesmíme zapomínat na stavbu úplně nové továrny v Silverstone. Ta by měla být nejmodernější v celé Formuli 1.

Stroll také nedávno prohlásil, že jeho cílem je získat mistrovský titul v horizontu čtyř až pěti let. Sebastian Vettel, nejdražší zaměstnanec Aston Martinu věří, že jde o realistický cíl, kterého lze dosáhnout. Letos se sice zeleným vozům příliš nedaří, avšak Vettel spatřuje velkou naději v masivních investicích a také brzké změně technických pravidel.

Sebastian Vettel - závod v Baku | foto: Aston Martin Racing

„Když se podívám na ostatní šampiony, tak cesta na vrchol v trvání čtyř až pěti let je podle mě realistickým cílem. Může to samozřejmě trvat delší i kratší dobu, ale každopádně vize a oddanost tomuto sportu je v případě Lawrence Strolla jedinečná. Myslím, že on má  všechno potřebné k tomu, aby svých cílů dosáhl," vykládá Vettel.

A pokračuje: „Navíc příští rok vejdou v platnost nová pravidla, což je velká šance. S ohledem na to, jaký vývoj v týmu probíhá jsem pro budoucnost velkým optimistou. Ale vše se vždy dozvíte až ve chvíli, kdy vyjedete na trať," dodává. Při otázce na to, jestli Vettel získá s Aston Martinem svůj pátý titul odpovídá vyhýbavě: „Těžko říct, jsem v tomhle sportu už delší dobu a nikdo nemládne."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy