Williams oznámil, kdo za něj bude závodit v roce 2022

Nová jezdecká dvojice Williamsu | foto: Williams F1 Team

Williams je dalším týmem, který potvrdil svou jezdeckou sestavu - v příštím ročníku Formule 1 za něj budou nastupovat Alexander Albon a Nicholas Latifi.

"Williams s radostí oznamuje, že Nicholas Latifi a Alex Albon vytvoří jezdeckou dvojici pro ročník 2022 šampionátu Formule 1," stojí v prohlášení týmu, který opouští George Russell, jenž u Mercedesu nahradí Valtteriho Bottase.

Latifi bude u týmu působit čtvrtým rokem, třetím jako závodní pilot, zatímco Albon se po roční přestávce do F1 vrací. Letos působil pouze jako testovací a rezervní pilot Red Bullu, čehož využil k vítězství v závodech šampionátu DTM. Předtím jezdil v F1 za Toro Rosso a Red Bull, se kterým to v roce 2020 dotáhl dvakrát na pódium.

"Jsem velmi nadšeni naší novou jezdeckou sestavou. Oba jezdci představují skvělou směsici mládí a zkušenosti, což se nejen skvěle hodí týmu, ale taky nám to pomůže dosáhnout dalšího kroku v naší cestě," těší výkonného ředitele Josta Capita.

"Alex je jedním z největších talentů v motorsportu, který už má rozsáhlé zkušenosti z F1 z dob svého působení u Red Bullu. Několikrát dosáhl na pódiu, což podtrhuje jeho rychlost. Víme, že se v Grove bude hned cítit jako doma," pokračuje šéf Williamsu.

Latifimu se podařilo zabodovat v Maďarsku i v Belgii | foto: Williams F1 Team

"Nicholas na nás mezitím neustále působil za poslední tři roky svou tvrdou prací, pílí a pozitivním přístupem. U Williamsu pokračuje ve svém vývoji a vyrostl v působivého F1 jezdce, jak jsme viděli díky jeho dojezdům na bodech v této sezóně," chváli Capito mladého Kanaďana.

"Nyní se těšíme na pokračování našeho pozitivního vývoje jako týmu a na co nejlepší zakončení této sezóny, než svou pozornost upřeme k ročníku 2022," uzavírá 62letý manažer se zkušenostmi z McLarenu a sportovního oddělení Volkswagenu.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 78 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy