Alonso: Kimi není o nic lepší!

Alonso, Fernando | foto: Renault ČR

Zítra si Fernando Alonso může zajistit titul mistra světa a stát se nejmladším šampionem v historii. Letos ve většině závodů buď vyhrál, nebo dojel druhý, což bylo maximum možného.

Porazil i Michaela Schumachera, a i když neměl rychlejší auto v závěru Velké ceny San Marina, dokázal před ním neuvěřitelným způsobem uhájit pozici. Jedinou hrubou chybu udělal v Kanadě. Dnes, tři závody před koncem sezóny, je první s náskokem 25 bodů před Kimim Räikkönenem. A přesto mu neustále někdo připomíná, že Kimi Räikkönen je lepší. Ten byl totiž téměř pokaždé rychlejší, ale v polovině závodů doplatil na nespolehlivou techniku.

"Nemůžeme za to, že naši soupeři mají problémy se spolehlivostí," vzkazuje zlým jazykům Fernando Alonso. "Jsem pětadvacet bodů před Kimim, protože jsem byl o pětadvacet bodů lepší. Není spravedlivé říkat, že někdo jiný je lepší. A můj titul bude o to cennější, že jej získám, dokud je tu Michael Schumacher, sedminásobný šampion. Vemte si třeba Tour de France. Příští vítěz bude také vítězem, ale neporazí Lance Armstronga!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy