Aston Martin potvrdil, že se odvolá proti Vettelově diskvalifikaci

Sebastian Vettel v závodě v Monaku | foto: Aston Martin Racing

Sebastian Vettel vypojoval v GP Maďarska druhé místo, jenže to mu dlouho nevydrželo. Němec byl totiž po závodě diskvalifikován.

Problém byl v tom, že komisaři v jeho voze nalezli jen 0,3 litru paliva, přičemž pravidla stanovují, že po závodě musí nádrž obsahovat minimálně jeden litr. Následovala tedy, jak bývá v podobných situacích zvykem, penalizace. 

Aston Martin však věří, že se ve voze nacházelo 1,74 litru paliva, což už je dostatečné množství. Své tvrzení dokládá údaji z průtokoměru a porovnáním množství paliva, které bylo do Vettelova vozu natankováno a které během závodu spotřeboval.

„Neexistuje důkaz, že by Vettelův vůz získal z údajného porušení předpisů výkonnostní výhodu nebo, že by to bylo záměrné," stojí si tým za svým. Jak by taky ne, v sázce je mnoho. Střed pole se vyznačuje velkou vyrovnaností a v konečném účtování může hrát roli každý bod. 

Aston Martin zároveň uvedl, že má k dispozici nové podklady, které potvrzují jeho verzi celé události. K definitivnímu verdiktu by mělo dojít během následujících týdnů. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy