Wurz: Raikkonen to bude mít těžké

Wurz, Alex | foto: McLaren

Testovací pilot McLarenu Alex Wurz hovořil nejen o boji o titul, ale i o své budoucnosti a rozložení sil ve startovním poli příští sezony.

Rakouský pilot týmu McLaren opět potvrdil, že jeho prioritou je a bude závodění. Přiznává však, že získat sedačku v závodním monopostu není jednoduché. "Také čekám jak se vyvine situace, ale je to skutečně hodně těžké."

Co se týče letošního šampionátu jezdců, je podle Alexe s největší pravděpodobností rozhodnuto. "Alonsovi stačí třetí místo, Kimi Raikkonen však musí zvítězit, a vyhrát je vždy těžší. Myslím si, že získat titul bude pro Kimiho hodně těžké."

Rakušan byl dotázán, jak vidí nespolehlivost monopostů s ohledem na boj o titul. Postavil se však za Rona Dennise, šéfa stáje McLaren. "Když vyhráváme, je to výsledek práce nás všech. Když prohráváme, musíme se k tomu také společně přidat."

V příštím roce budou mít motory menší výkon a od toho se bude vyvíjet řada změn v návrhu nových monopostů. Podle Wurze je možné, že dojde k jinému rozložení sil mezi týmy. "Ale stáje s vysokými rozpočty budou zase na špici."


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy