Williams ukázal FW43B s novým zbarvením: modrobílá s prvky žluté

Williams FW43B | foto: Williams F1 Team

Další stájí odhalující svůj nový monopost se stal Williams, jenž bude od letošní sezóny používat odlišné zbarvení, než na které jsme byli v minulém roce zvyklí.

Williams měl dnes odhalit nové auto pomocí aplikace pro rozšířenou realitu, ta však byla hacknuta, proto to nebude možné, proto si místo novátorského počinu musíme vystačit s klasickými fotografiemi a videem.

Zbarvení vozu FW43B je zcela nové, nicméně kromě zdůraznění transformace a budoucích ambicí v první sezóně pod novým americkým vedením (Dorilton Caital) obsahuje také prvky z minulosti Williamsu.

"Auto bude závodit s dramatický novou vizuální identitou obsahující zbarvení inspirované všemi vítěznými vozy Williamsu z let 80. a 90. minulého století. Zdůrazňuje kombinaci modré, bílé a žluté," uvádí tým ke svému novému autu, jež z důvodu drobných změn nese označení FW43B místo FW44.

Výkonný ředitel týmu Jost Capito k tomu říká: "Williams je sportovní ikonou a týmem, který si vybudoval úspěšnou pověst díky čistému odhodlání a pevně provázenému s inovací, velkým závodním umění a absolutní touhou po vítězství."

"Vrcholy a pády jsou typické pro kteroukoliv dlouho zavedenou sportovní značku a historický úspěch může být velkým motivátorem. Nelze však na něj spoléhat při budování budoucího úspěchu v moderní éře Formule 1. Proto jsme vytvořili čerstvé, nové zbarvení pro letošní auto," vysvětluje dále Capito.

"Zatímco teprve začínáme tuto novou cestu a před sebou máme spoustu práce, jsme spokojeni se správným směrem a těšíme se na pokračující pokroky na dráze v této sezóně," dodává výkonný ředitel Williamsu.

V sezóně 2021 za něj budou závodit Nicholas Latifi s Georgem Russellem, roli rezervního pilota plní Jack Aitken, testovacím jezdcem je Roy Nissany a vývojovou pilotkou pracující zejména na simulátoru se stává Jamie Chadwicková.


Fotogalerie:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 48 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy