Video: Vlajka zelená, černá a šachovnicová

Mexičan Pedro Rodriguez vyhrál dva mistrovské závody F1 a velké úspěchy slavil i v mistrovství světa sportovních automobilů. Na přelomu 60. – 70. let patřil mezi nejrychlejší piloty a pokud se závodilo za mokra, svým „vodním“ talentem pravidelně převyšoval konkurenci.

Jednu z nejslavnějších jízd na mokru absolvoval v závodě BOAC 1000 km Brands Hatch v roce 1970 v rámci mistrovství světa sportovních automobilů. Tehdejší mistrovství skvostných sporťáků dosahovalo úrovně monopostů F1 a na některých společných okruzích bývaly prototypy rychlejší než F1!

Ale zpět k Rodriguezovi. Po dvou úvodních závodech roku 1970 se mistrovství světa sportovních automobilů přesunulo do Velké Británie na okruh Brands Hatch. Diváci, kteří přišli na tribuny navzdory vydatnému dubnovému dešti, se těšili na další velkolepou bitvu červených strojů Ferrari 512 a modrooranžových vozů Porsche 917.

Mexičan na úvod  předjel několik soupeřů pod žlutými vlajkami, za což si vysloužil černou vlajku a nutnost vyzvednout si časový trest v boxech. Jakmile se vrátil na promáčenou dráhu, zahájil nekonečnou sérii nejrychlejších kol a doslova dával zapravdu své pověsti nejlepšího závodníka na vodě. V 15. kole držel třetí místo, o pět kol později vybrzdil vedoucího Chrise Amona a převzal čelo. Po téměř sedmi hodinách projel cílem jako první s náskokem pěti kol!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy