Japonsko: 3 triumfy Ferrari

Přestože byl nejvyšší stupeň vítězů obstoupen jezdci stáje McLaren Mercedes, triumfovala jiná stáj.

Grand Prix Japonska na okruhu Suzuka skončila trojitým triumfem stáje Ferrari. Dnešní vítězství získal zaslouženě Rubens Barrichello. Tým z Maranella si po problémech jezdců BMW Williams vyjel vítězství v Poháru konstruktérů a ten třetí a nejvíce ceněný triumf získal Michael Schumacher. Po smůle ve včerejší kvalifikaci a ulomeném spoileru v úvodu závodu, získal svůj 6. titul mistra světa a s konečnou platností vystřídal na čele legendární tabulky Juana Manuela Fangia.

Po včerejší přeháňce během 2. kvalifikace a následných problémech posledních dvou a zároveň nejrychlejších jezdců R. Schumachera a Trulliho, seřadili se oba do poslední řady dnešního startovního roštu. Do zahřívacího kola vyjely všechny vozy bez problémů a pod zataženou oblohou a při teplotě kolem 21°C se seřadili ke startu závodu, vypsaného na 53 kol.

Další drama nám už závěrečná kola letošní sezony nenabídla. Ale ruku na srdce, kdo z Vás je s dramatickým průběhem právě skončeného ročníku 2003 nespokojen? Vždyť letošní souboje na dráze, v boxech, při volbě strategie, v dešti, na suchu a nakonec i v zákulisí, vyvedly současnou Formuli 1 z šedi průměru posledních let. A přesto, že se z obou titulů radují znovu červení z italského Maranella, mohli bychom být spokojeni všichni…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy