Alguersuari zvítězil ve Formuli Renault

Jaime Alguersuari po svém úspěšném vstupu do Formule 1, kde nastoupil před týdnem za stáj Toro Rosso do Velké ceny Maďarska, v sobotu poprvé zvítězil v závodu Formule Renault 3.5 na nádherné trati v portugalském Portimau.

Mladý Španěl se rozhodl, že i po svém vstupu do Formule 1 bude pokračovat v této nižší sérii. Někteří se obávají, že závodění s různými vozy může negativně ovlivnit jeho výkony v obou šampionátech - Alguersuari však odpověděl po svém: v prvním závodě po startu ze sedmého místa dojel třetí, v tom druhém po zisku pole-position zvítězil i v samotném závodě.

V této sérii soutěžil v roce 2007 i Sebastian Vettel. Uprostřed sezony jej angažovala stáj Toro Rosso  a on ji opustil, byť jí vedl. Alguersuari však cítí, že v současné situaci potřebuje najet maximum kilometrů na známých tratích v jednomístných sportovních vozidlech: "Série FR 3.5 mi umožňuje získat potřebné zkušenosti, které využiji obzvlášť v F1."


V této sérii, v níž monoposty pohání 3,5litrový motor, zahájil svou úspěšnou kariéru také Robert Kubica, jenž se stal jejím mistrem v roce 2005. Podobný úspěch zde ze současných pilotů F1 zažil i Heikki Kovalainen (2004) či Fernando Alonso (1999) v době, kdy jí místo Renaultu ještě zastřešoval Nissan.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu