Rossi ještě nechce vyměnit řidítka za volant F1

Valentino Rossi opět popřel spekulace, že by mohl v příští sezoně přestoupit do Formule 1 a naopak potvrdil, že bude závodit za Yamahu v šampionátu MotoGP.

Myšlenku na přestup Rossiho do Formule 1 velmi silně podporuje Bernie Ecclestone, jenž je přesvědčen, že tento mladík může Formuli 1 velmi dobře obohatit o atraktivnost. Vše vzešlo ze spekulace, že se pro tým Jaguar nenajde vhodný kupec a bude potřeba na startovní rošt připravit minimálně dvacet vozů. Do hry by tak vstoupily týmy se třetím autem a právě díky tomu by Rossi mohl být velmi cenným přírůstkem do týmu Ferrari. Rozhodně by bylo na co koukat. Už jen fakt, že na trati by se proháněly 3 Ferrari, 3 Williamsy, 3 McLareny.

„V úposlední době se hodně o mém přestupu spekulovalo,“ říká čtyřnásobný mistr světa. „Ale letos a v příští sezoně určitě zůstanu u Yamahy v MotoGP. Mám již podepsanou smlouvu a není to žádný problém. Protože chci zůstat v MotoGP. Po skončení sezony 2005 se musím rozhodnout, zda zůstanu a nebo přejdu k automobilovým závodům.“

Rossi se bude snažit získat pro Yamahu světový titul, první od roku 1992.

Foto: Archiv

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu