Zůstane Button u BAR?

Button, Jenson

Button, Jenson | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Britský pilot před měsícem přišel s šokující zprávou o svém přestupu k Williamsu a odstartoval složitý spor mezi oběma týmy.

Během závodního víkendu minulý týden v Belgii se Jenson Button sešel s představiteli tabákového koncernu BAT, hlavního sponzora jeho současného týmu Lucky Strike B.A.R Honda. Údajně měl dostat mnohem lukrativnější nabídku než v původní smlouvě, která by jej měla přesvědčit k setrvání v letos překvapivě silném týmu.

Od chvíle, kdy Button oznámil podpis smlouvy se stájí BMW WilliamsF1 Team pro příští rok, tvrdí David Richards, šéf BAR, že přestup by byl v rozporu se současnou smlouvou Buttona s BAR a že Jenson je povinen zůstat. Buttonovi právnící však tvrdí, že smlouva v současné situaci přestup umožňuje. BAR se nehodlá vzdát bez boje a jak již oznámil Frank Williams, bude muset rozhodnout soud.

Soudní řízení rozhodně neprospěje nikomu. Jak už Frank Williams upozornil, potáhne se možná až do Vánoc, ne-li déle, a po celou dobu se nebude moci Button připravovat ani s jedním týmem. Williams se obává, že Button by nemusel být dostatečně silný na to, aby vydržel tlak, než padne definitivní rozhodnutí. Jedinou možností pro Jensona Buttona, jak se vyhnout dlouhému soudnímu sporu, je zřejmě setrvání u BAR.

Foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu