Vettel: Red Bull má na to, aby náskok Mercedesu stáhl

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

V Red Bullu věří, že se jim během letošní sezóny podaří stáhnout náskok vedoucího Mercedesu, který druhému nejlepšímu Red Bullu nadělil ve Velké ceně Španělska téměř 50 sekund.

Stříbrné šípy včera vyhráli pátý z letošních pěti závodů a připsali si čtvrté double za sebou. Šampionát vedou o 113 bodů právě před Red Bullem, který v Barceloně dosáhl dalšího velkého pokroku a který věří, že se na svého rivala dotáhnout.

"Jsme tady, abychom bojovali o šampionát. Snad je v průběhu sezóny stáhneme a dáme jim zabrat," uvádí Vettel, který se po startu z 15. místa prodral až na čtvrté za svého týmového kolegu Ricciarda. V šampionátu je nyní čtvrtý za Alonsem, na prvního Hamiltona mu schází 55 bodů.

"Závod jsem si užil, třetí a čtvrté místo bylo to maximu, které jsme mohli získat. Mercedes je velmi silný, mají fenomenální motor, velmi dobré auto a dva výborné piloty. Zaslouží si být v té pozici, ale my věříme, že jejich dominance může skončit," popisuje mistr světa.

Ricciardo, který se dočkal konečně postavení na pódium (o to první v Austrálii kvůli diskvalifikaci přišel), stejně jako Vettel věří, že Red Bull se na Mercedes může dotáhnout - i když to podle něj nebude jednoduché.

ricciardo
Daniel Ricciardo dojel v Barceloně třetí za oběma Mercedesy, tentokrát mu trofej zůstala
(foto: Red Bull Racing)

"Myslím, že potřebujeme hodit laso na záď Mercedesu, aby nás potáhli. Ztráta je obrovská, ale jsem si jistý, že ji stáhneme. Všichni víme, jaký je Adrian Newey, stejně jako 600 lidí, kteří v týmu pracují," dodává Ricciardo.

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu