AirAsia prodlužuje smlouvu s Caterhamem, zůstává jeho hlavním sponzorem

Lotus

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Nízkonákladová letecká společnost AirAsia bude pokračovat ve sponzorování Caterhamu F1 (bývalý Team Lotus). Oznámení není žádným velkým překvapením vzhledem k tomu, že ji vlastní výkonný ředitel závodního týmu - Tony Fernandes.

"AirAsia bude po prodloužení smlouvy nadále oficiálním partnerem Caterhamu F1 a hlavním sponzorem programu pro sezónu 2012 Formule 1," stojí v oficiálním prohlášení vydaném leteckou společností.

Dle záznamů Malajské burzy AirAsia pro svůj mediální prostor "vyhradila 1,14 mil USD (přes 22 mil. Kč) a 315 tisíc USD (dalších 6 mil. Kč) na reklamu a PR aktivity."

sponsors

Mezi sponzory Caterhamu budou i letos dále patřit General Electric, Dell, Tune Group, Naza a CNN. AirAsia zřejmě i letos propůjčí své jméno týmovému programu pro výchovu mladých talentů, mezi něž loni patřil Američan Alexander Rossi a Brit Matt Parry.

Za Caterham by letos měl závodit Heikki Kovalainen a Jarno Trulli - ačkoliv se neustále spekuluje ohledně nahrazení Itala. S jeho místem jsou spojování Bruno Senna, Jerome d'Ambrosio či Vitalij Petrov.

logo

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu