Williams odhalil příčinu svých problémů, je si jistý pokrokem

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Williams učinil zvrat ohledně chápání svých problémů s vozem roku 2011. Doufá, že v Japonsku bude moci předvést zlepšený výkon. Tedy alespoň podle svého nového šéfinženýra, Marka Gillana.

Gillan se k týmu poprvé připojil v Singapuru, když nahradil odcházejícího technického šéfa, Sama Michaela. Ten oznámil svůj úmysl odejít z Williamsu již začátkem sezony a od roku 2012 se stává sportovním ředitelem McLarenu.

Williams letos zažívá složitou sezonu. Jeho jezdci, Rubens Barrichello i Pastor Maldonado, se pravidelně kvalifikují i dojíždějí mimo TOP 10. Schopnost ovládat vůz byla zmiňována jako jeden z hlavních problémů týmu roku 2011. Nicméně podle Gillena byl od posledního závodu učiněn velký pokrok v chápání problémů.

"Pokrok týkající se pochopení problémů s ovladatelností našeho FW33 po Singapuru výrazně vzrostl. Momentálně tvrdě pracujeme na tom, abychom optimalizovali nastavení a zlepšili tak auto před Suzukou," říká Gillan.

"Potřebujeme jasně zajistit, že auto pracuje v ideálním aerodynamickém okně - to je fundamentální pro maximalizaci našeho výkonu a doufáme, že budeme s ostatními auty moci bojovat o body." Williams letos dojel na bodech jen třikrát, když nejlepším umístěním je deváté místo. Mezi konstruktéry je devátý, 24 bodů za nejbližším rivalem, kterým je Toro Rosso.

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu