Petrov po nehodě děkuje fanouškům za podporu a už se těší do Kanady

Petrov, Vitalij

Petrov, Vitalij | foto: Renault Sport F1

Vitalij Petrov včera v 68. kole Velké ceny Monaka havaroval. Zdálo se, že se jedná o menší nehodu, kvůli bolesti však z vozu dlouho nevystupoval, a proto jej museli vyprostit až lékaři. Naštěstí se mu nic vážnějšího nestalo.

Vitaliji, jak ti je?
Vitalij Petrov: Je mi dobře, díky. Byl to velký náraz, ale jsem v pořádku. Nejprve bych chtěl poděkovat všem svým fanouškům za jejich přání, týmu lékařů na okruhu, nemocnici za jejich efektivní a přátelskou pomoc a týmu za jeho zájem.

Po nárazu jsem moc necítil nohy. Myslel jsem si, že bude nejlépe, když mi z vozu pomohou lékaři, protože se mi těžce hýbalo s nohama a navíc byly uvězněny v kokpitu. Neztratil jsem vědomí, ale hodně uvnitř vozu jsem prožíval docela velkou bolest.

Mohl jsi v Monaku získat čtvrté místo.
VP: Je to škoda, protože se mi podařilo dobře odstartovat a hned jsem získal dvě místa. Po mé zastávce jsem se zasekl za Kamuje Kobajašim, který byl velmi pomalý, a Adrianem Sutilem, jenž bránil svou pozici opravdu až příliš agresivně. Byl jsem však opatrný, protože na této trati se předjíždí velmi obtížně. Pak se stala ta nehoda. Je to škoda, protože jsme mohli získat o víkendu dost bodů.

petrov

Jsi v pořádku pro Montreal?
VP: Samozřejmě. Vlastně se už do Montrealu těším. Musíme vyřešit některé své kvalifikační problémy a brzy získáme dobré výsledky, protože naše závodní rychlost bývá obvykle velmi dobrá.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu