Renault R31 je k pneumatikám velmi šetrný, Heidfeld se plánuje dostat před Massu

Renault R31

Renault R31 | foto: Renault Sport F1

Podle Nicka Heidfelda je monopost R31 k pneumatikám ohleduplnější než vozy soupeřů. Díky tomu by podle něj mohl Renault mít během Velké ceny Španělska výhodu.

"Pro omezení vlivu degradace těchto nových pneumatik Pirelli toho nemůžete moc udělat. Dobré však je, že vůz R31 je k pneumatikám celkem šetrný ve srovnání s ostatními vozy, což je pro nás skutečně pozitivní," říká Heidfeld před nadcházejícím závodem v Barceloně.

"Myslím, že pilot obecně může využíváním vozu situaci pomoci, ale ještě důležitější je nastavení. Pokud je vůz předem dobře připraven, můžu nás dostat do dobré pozice," pokračuje.

S nastavením by ve Španělsku neměli mít problém, navíc podle Heidfelda týmy se sofistikovanými simulátory nebudou mít tak velkou výhodu, jako na jiných okruzích: "Dostaneme se do toho rychle, protože celý tým tento okruh dobře zná. Týmy využívající simulátor zde nebudou mít až takovou výhodu."

heidfeld
Záď Heidfeldova Renaultu R31 v Istanbulu
(© foto: Renault F1)

"Musíme se soustředit na to, abychom z něj dostali co nejvíce, ale na závěry ohledně konečné pozice v šampionátu je ještě brzy. Ferrari nejsou moc daleko před námi - Felipe dojel ve dvou případech za mnou a nemá tak velký bodový náskok, takže mým cílem je jej v tabulce co nejdříve dostihnout," klade si ambiciózní cíl německý pilot.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu