Brawn: Mercedes je příliš konzervativní

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Ross Brawn, šéf týmu Mercedes si myslí, že hlavním důvodem letošní ztráty na ostatní týmy je konzervativní přístup k designu letošního vozu.

Tým Mercedes, který vznikl přejmenováním loňského týmu Brawn, to opravdu nemá lehké. Auto není dostatečně rychlé a konkurenceschopné. Ross Brawn prozradil deníku Gazzetta dello Sport, proč tomu tak je.

"Na začátku roku 2009, kdy jsme začali fungovat po převzetí Hondy, jsme museli zredukovat stavy zaměstnanců, což mělo samozřejmě na všechno velký vliv. Když nastal čas pro vývoj letošního vozu, všechno bylo takové zmatené a špatně organizované. To, co mělo být vítězným vozem, je vlastně jen průměrné auto. Je velice konzervativní," řekl Brawn italskému deníku.

"Pro rok 2011 však máme tým mladých, nadějných konstruktérů, kteří chtějí ukázat svůj talent, takže se snad znovu staneme konkurenceschopným týmem. S tím, co jsme měli k dispozici v roce 2009 jsme nemohli vyvíjet letošní model současně s tím loňským."

Brawn si je také jistý tím, že podobná situace se již nebude opakovat. V rámci Dohody o omezení zdrojů budou muset ostatní týmy také omezit svoje výdaje.

"Jistě, bude se muset šetřit, ale myslím, že týmy jako Ferrari a Mclaren moc kompromisů dělat nebudou."

Dále ještě dodal, že i přes letošní neúspěch u týmu zůstane. Navíc si prý myslí, že Mercedes bude jeho posledním týmem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu