Nick Heidfeld se chce v Singapuru hlavně učit

gp singapuru

gp singapuru | foto: Sauber Motorsport AG

Významnou událostí závodního víkendu v Singapuru je návrat Nicka Heidfelda, který nahradí Pedra de la Rosu.

Němec "odpočíval" od začátku tohoto ročníku, protože žádný tým o něj nejevil zájem. Třicet tříletý pilot přitom patří mezi velmi schopné závodní piloty a z jistého úhlu pohledu tak byla jeho dlouhá pauza v F1 velká škoda.

"S prvním tréningem jsem velmi spokojený," řekl Heidfeld v televizním rozhovoru, když v úvodní části obsadil 13. místo. "Ze začátku jsem k tomu přistoupil o něco rozvážněji, už velmi dávno jsem nejezdil na mokru. Snažil jsem se odkroužit hodně kol [18], bylo to důležité. Když jsem viděl, že čas ubíhá, tak jsem na to trochu šlápl."

"Jak už jsem řekl, jsem spokojený. S autem a jeho nastavením ještě docela ne, ale základ by měl být dobrý. V tomto stroji jsem seděl poprvé, potřebuji si ho ještě doladit," konstatoval Nick.

Pilot z Mönchengladbachu je velice rád, že se po delší době konečně posadil do závodního auta: "V posledních dnech to bylo vzrušující a zvláštní. Moje chvíle se blížila, více jsem se koncentroval. V těchto chvílích už na to hodně myslíte."

"Velmi mě pomáhá skutečnost, že u Saubru jsem už jezdil a tým znám. Nemusím si zvykat na jeho fungování. Udělaly se sice nějaké změny, ale všechny v týmu znám. Během prvního víkendu se chci co nejvíc učit. Auto je pro mně úplně nové, potřebuji s ním odjezdit hodně okruhů. Mým cílem je vytěžit z něj maximum," dodal Heidfeld, který obsadil v prvním i druhém tréninku třinácté místo. Jeho kolega Kamui Kobajaši skončil dvanáctý.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu