Bývalí piloti F1 působí v roli komisařů Velkých cen

Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Jean Todt zavedl pravidlo, aby bývalí známí a zkušení piloti působili v roli čtvrtých komisařů závodů F1.

Bývalí piloti mají být poradci stávající obvyklé trojice komisařů z řad členů FIA. Čtyřnásobný mistr světa Alain Prost pracoval v Bahrajnu a znovu by se měl v akci objevit na koncem příštího měsíce v Turecku. Čtvrtým komisařem víkendové Velké ceny Číny byl jmenován bývalý rakouský pilot Alexander Wurz.

Startu evropské sezony, Velké ceny Španělska, se začátkem května ujme zkušený britský účastník 162 Velkých cen Derek Warwick. Damon Hill, jehož otec Graham v minulosti vyhrál tento prestižní závod pětkrát, se připojí k trojici stewardů v Monaku. Hill vyloučil, že by jeho bývalé spory s Michaelem Schumacherem na závodní trati mohly jakkoli ovlivnit jeho schopnost nestranně posuzovat. "Jsou důležitější věci než osobní vztahy. Důležitý je sport a jeho důvěryhodnost," prohlásil Hill.

Dvojnásobný mistr světa z Brazílie Emerson Fittipaldi bude komisařem v Montrealu, Brit Nigel Mansell by měl působit v roli stewarda doma v Silverstone.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu