Räikkönen opět na čele roštu, Fisichella 14.

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

FERRARI – REVIEW; Kimi Räikkönen byl po kvalifikaci nezvykle spokojený a věří, že zítra po závodě bude stát na pódiu. Fisichella nahrazující zraněného Massu a nevyhovujícího Badoera se ranní nehodě nedostal dál, než na čtrnácté místo, přesto je nadšený a doufá, že v závodě si polepší.

Kimi Räikkönen, 3.


Tohle byla jedna z mých nejpovedenějších kvalifikací letos a doufáme, že zítra to půjde dokonce ještě lépe. Jsem spokojený s výsledkem kvůli týmu i fanouškům. Auto zatím není perfektní, ale je pořád dobré. Věděli jsme, že nejtěžší bude druhá část kvalifikace, protože potom už je auto velmi konkurenceschopné s náloží paliva na závod. I tak bylo příjemným překvapením vidět, jak se chovalo v poslední části. Na zítřek jsem si jistý: nebude tak snadné získat na startu hodně míst jako ve Spa, protože ostatní auta mají taky KERS, ale jestli všechno dobře půjde, můžeme bojovat o místo na pódiu.


Giancarlo Fisichella, 14.


Pochopitelně jsem šťastný, přestože čtrnácté místo asi neodpovídá standardům Ferrari. Včera jsem poprvé řídil F60 a dnes ráno jsem kvůli vlastní chybě ztratil cenný čas pro přípravu, když jsem narazil do bariér. Chtěl bych poděkovat všem mechanikům, kteří odvedli skvělou práci při přestavování auta na kvalifikaci. Byl jsem před ní trochu napjatý, protože jsem věděl, že si v autě ještě nejsem dostatečně jistý. Bohužel se mi v prostřední části nepovedlo dát dohromady perfektní kolo, takže jsem dál nepostoupil. Je to škoda, potenciál tam byl, ale zítra je pořád možné jet dobrý závod. Možná se mi povede už na startu získat několik pozic díky KERS.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu