McLaren plánuje krok dopředu už v Číně

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Přestože tým přiznává, že rychlostí na konkurenci nestačí, úpravy naplánované pro příští závod v Číně by měly přinést alespoň malé zlepšení.

Pokud jde o naše výkony v prvních závodech sezóny 2009, máme důvody být zklamaní i optimističtí. Zklamaní, protože zatím nemáme prostředky, které by nám umožnily bojovat s těmi nejlepšími, ale optimističtí, protože rychlost, se kterou postupujeme při vývoji, by měla stačit k pravidelným bojům o bodované pozice. V příštím závodu nasadíme na MP4-24 nové komponenty, a i když nečekáme, že radikálně změní potenciál auta, měly by nás posunout více dopředu,“ řekl Martin Whitmarsh.

První dva závody ukázaly, že můžeme dokončovat i na bodech nebo na pódiu, přestože naše rychlost není dostatečná. Tým vyvinul další mechanická i aerodynamická vylepšení, díky kterým bychom měli udělat další krok kupředu,“ dodává Haug.

Jednou z úprav by mohl být i kontroverzní dvoupatrový difuzor, ale tým musí počkat na verdikt Odvolacího soudu FIA. Zástupci McLarenu budou u jednání přítomni, ale jejich role by měla být pouze pasivní.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu