Bernie: Button by si zasloužil top tým

Button, Jenson

Button, Jenson | foto: Honda Racing F1

Bernie Ecclestone varuje při nejisté budoucnosti Hondy jejího pilota Jensona Buttona, aby nepřijal místo u týmu, který mu nebude schopen poskytnout konkurenceschopný vůz.

Temný mrak se vznáší nad kariérou Jensona v F1 poté, co se Honda rozhodla vycouvat z vrcholového motorsportu. Tým usilovně shání kupce a veřejnost ujišťuje, že má dost financí na to, aby se v Melbourne postavili na startu na konci března.

Pokud se však nepovede sehnat seriózního kupce, bude Button přinucen k roční přestávce, jelikož většína týmů již potvrdila své jezdecké složení pro sezónu 2009. Zdá se, že jedinou možností by ještě mohlo být místo u Toro Rosso, jenž ale k nejlepším týmům rozhodně nepatřil a nic nenasvědčuje tomu, že v příštím roce by to mohlo být jinak.

Ecclestone Buttonovi radí, aby nepřecházel do žádného ze slabších týmů, nenašel-li by se kupec Hondy. "Je to škoda, protože s Hondou oddaně pracoval 3 roky. Měl by být v některém z top týmů. Raději bych byl, aby si dal rok pauzu kvůli lepšího místa, než závodit v nekonkurenceschopném voze."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu