Quick Nick řádil v posledním kole

Heidfeld, Nick

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

BMW SAUBER - REVIEW; Kdyby měl dnešní závod o jedno kolo víc, vítězem se klidně mohl stát Nick Heidfeld. Německému jezdci dokonale vyšlo taktické přezutí, v závěru jel ze všech nejrychleji. V posledním kole nadělil Massovi přes čtyřicet vteřin!

Nick Heidfeld, 3.
Mám za sebou fantastický víkend a jsme moc šťastný. Na startu jsem se rozjel lépe než jezdci přede mnou. V La Source jsem se rozhodl jet vnějškem, naneštěstí do mě zezadu narazil Heikki Kovalainen. Takové věci se stávají, byl jsem rád, že vůz zůstal nepoškozen. Samozřejmě jsem ale přijel o několik pozic. Některé jsem dokázal vybojovat zpět, pak jsem ale uvízl v provozu. Když začalo pršet, rozhodl jsem se pro prozutí na mokré pneumatiky. Když jsem projížděl pit-lane, zeptal jsem se, kolik kol ještě zbýva. Můj inženýr řekl, že tohle a pak ještě jedno. Před sebou jsem však neviděl žádné auto, myslel jsem, že to bylo špatné rozhodnutí. Nakonec se ale vyplatilo. Mohl jsem se stát hrdinou nebo hlupákem.

Robert Kubica, 6.

Nejsem spokojen s dnešním výsledkem, dnes jsem mohl bojovat o podium. Během druhého pit-stopu jsem měli problémy. Ztratil jsem dvě nebo tři pozice a vyjel jsem na trať hned za Nickem. Když začalo pršet, jel do boxů na výměnu. Já jsem to udělat nemohl, protože bych musel čekat v boxech za ním a přišel bych tak o cenný čas. Navíc jsem neměl žádné informace o počasí, protože jsem měl problém s rádiem. Dnes jsme body zahodili, takové je závodění.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu