Symonds: Na Ferrari se musí jinak

symonds, pat

symonds, pat | foto: Renault Sport F1

Hlavní inženýr a stratég stáje Renault F1 popisuje rozdílný přístup svého týmu k boji o celkové prvenství v poháru jezdců i konstruktérů v letošní a v minulé sezóně.

Letos volí Renault podle Pata Symondse jinou strategii. Loni byl největším soupeřem rychlý, ale nespolehlivý McLaren s Kimim Räikkönenem. Letos je to poměrně rychlé a poměrně spolehlivé Ferrari s Michaelem Schumacherem. Stejně jako loni má Renault bodový náskok.

Pat Symonds: "Letos jsme museli zvolit úplně jinou strategii. Loni byl náš soupeř hodně rychlý, ale jeho Achillovou platou byla spolehlivost. Měli jsme stejné pneumatiky, takže bylo těžké s nimi závodit. Byli jsme proto konzervativnější a těžili z jejich malé spolehlivosti.

Letos, Ferrari jede na jiných pneumatikách než my, a proto jejich výkony nejsou synchronizované s našimi. Navíc jsou zatraceně spolehliví. Náš tým se zlepšil ve všech oblastech, získal více bodů a dokončil více závodů. Ale zatím to pořád nestačí, musíme rychle vyvíjet a závodit agresivněji. Je to mnohem větší zábava. Rok 2005 byl v porovnání s tím letošním nudný!"

Foto: Renault F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu