Schumi obhajuje Alonsa

Schumacher, Michael

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso se stal nejmladším mistrem světa v historii F1 a sesadil z trůnu dlouhých pět let kralujícího Michaela Schumachera.

Přesto se stále ozývají hlasy, že to nebyl Fernando Alonso, kdo zářil celou sezónu, ale finský pilot McLarenu Kimi Räikkönen, kterého letos postihla nekonečná série technických závad, ale na dráze byl většinou nejrychlejší, především v kvalifikacích s těžkým vozem.

"Fernando je mistr světa," řekl Michael Schumacher v rozhovoru pro britské noviny The Independent. "Takového úspěchu nedosáhnete náhodou. Nemá smysl ptát se, jestli je Fernando dobrý jezdec. Už několikrát jsem říkal, že obdivuji, čeho všeho loni se svým týmem dosáhl."

A co kdyby se mistrem světa stal Ralf Schumacher, mladší a zatím podstatně méně úspěšný bratr Michaela? Ralf s vozem Toyota patří mezi jezdce, od kterých se v letošní sezóně očekává velké zlepšení.

"Přece víte, že na dráze jsme byli vždycky soupeří," pokračuje Michael Schumacher. "Jezdíme pro různé týmy, tak spolu bojujeme. Ale pořád víme, že jsme bratři. Kdyby se Ralf stal mistrem světa, přál bych mu to a byl bych moc rád. Jsem si jistý, že jestli se v roce 2006 podaří zvítězit mně, bude rád i Ralf."

Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu