DISKUZE K ČLÁNKU Norris zkritizoval "hloupý" sytém trestných bodů, FIA reaguje
Závodní pilot Lando Norris po Velké ceně Rakouska zkritizoval systém trestných bodů udílených i za drobné prohřešky. Zastal se jej i Max Verstappen, podle FIA je ale v pořádku a během roku se nic měnit nebude.
zpět na článek přehled všech diskuzíDiskuze: Norris zkritizoval "hloupý" sytém trestných bodů, FIA reaguje
Přidejte svůj názorMístní přihlášení
Přihlášení sociálními sítěmi
Nejlepší názory
Zobrazit příspěvky: Podle vláken Podle času
-
GRAHAM
08:54 09.07.2021 37.188.177.XXXZaujímavá novinka: Od budúceho roka prestane platiť pravidlo, že piloti z TOP10 musia odštartovať na pneumatikách z Q2. Píše sa to v Športových pravidlách F1 pre rok 2022, ktoré boli zverejnené v máji. Rovnako ako tohtoročné skrátenie tréningov na hodinu to však takmer dva mesiace nikto nezaregistroval -
odin
08:15 09.07.2021 77.240.96.XXXTrestné body jsou k ničemu. Jak dlouho už tento systém funguje a kolikrát FIA některého pilota potrestala zákazem startu ?
Jinými slovy, Nejdříve komisaři udělují trestné body za nesmysly, jak uvádí Norris, a potom když pilotům opravdu hrozí nebezpečí postihu, jim neudělí trestné body za zjevné přestupky. Podle mne je to jenom divadlo a další "berlička" jakými je současná F1 přeplněná. -
airwar1939
05:05 09.07.2021 176.74.150.XXXTak zrovna Rakousko bylo ze strany Norris tipický přestupek nenechání mista a vytlačení soupeře z trati. A Perrezovi dost zničil závod.-
Fanda.LH
06:25 09.07.2021 194.228.96.XXXBylo to zcela v pořádku, tohle se během závodění běžně stává, Peréz si to špatně spočítal... A to jak v případě Norrise, tak v případě Charlese... Pokud chce pilot předjíždět venkem, měl by se dostat alespoň předními koly před svého soupeře v místě apexu... -
-
-
-
Ferda
17:46 08.07.2021 46.47.176.XXXZe všech jezdců nemají trestné body pouze "4" slovy čtyři jezdci.
Co to znamená? Že FIA má díky přemrštěným poplatkům od týmů nadměrný přebytek komisařů, kteří nedělají nic jiného, než si natahují vlastní triko a jsou přesvědčení, že bez nich by celá F1 zanikla.
Né nezanikla. Naopak jsem přesvědčený, že bez většiny přebytečných komisařů by se F1 dýchalo mnohem líp a nevymýšlely by se třeba pentle za prodlužování jízdní stopy.-
-
Ferda
18:53 08.07.2021 46.47.176.XXXNo a? Dyť se obrubníky katovaly venkem i vnitřkem vždycky a nikdy to nikomu nevadilo. Trestné bylo pouze zkracování tratě a tak by tomu mělo být i dnes.
FIA by přece neměla za přeasfaltované tratě trestat jezdce, ale sama sebe, že takové ropné zvěrstvo dovolila. -
-
-
-
Limbi
13:30 08.07.2021 147.228.70.XXXTak nějak přemýšlím, k čemu by byl trestný bod v případech Schumi vs Hill nebo Senna vs Prost. To byly incidenty, kdy jezdec je ochotný klidně přijíti o příští závod, protože tím získá celou sezónu. Stejně tak zaparkovat auto v zatáčce, aby ostatní nemohli zajet rychlé kolo... Za tohle všechno se jako budou udílet body jako za to, že o 5cm přejedeš bílou čáru při vjezdu/výjezdu z boxů? Trochu by se do hry mělo zapojit zdravé myšlení a úvaha, jestli je v tom úmysl a případný zisk něčeho zásadního. S dnešním kamerovým systémem a telemetrií je vcelku jednoduché identifikovat a přesně vyhodnotit spoustu situací. Osobně, stejně jako vedení McLarenu a RedBullu nesouhlasím s tím, že měl Norris dostat penalizaci.
Jinak jsem znal lidi, kteří přišli o řidičák díky absolutním blbostem jako bylo překročení rychlosti o 6km (nedobrždění před cedulí) v obci a podobně. Jen prostě vychytali smůlu na různé kontroly v krátkém časovém intervalu. Potom jsem viděl střelce, co lítají v obci pravidelně přes 80 a nechybí jim ani bod... Dokonce nám říkal pár let zpátky instruktor, že je lehčí získat zpátky řidičák, když vás chytnou při 120km/h v obci, protože se to táhne přes jiný soudní proces, než když se vybodujete na hovadinách... Takže i tady chybí cit a lidské oko, které prostě v klasických papírech nejsou... V těch pravidlech F1 mi to začíná připadat dost podobné.-
-
-
GRAHAM
16:16 08.07.2021 109.81.213.XXXTo netvrdím.....jen když vymyslíš nějaké spravedlivé pravidlo, po čase zjistíš, že úplně spravedlivé taky není.
Uplně jsi mne viditeln nepochopil....ano je to potřeba hledat, jen je potřeba vědět že to nelze najít, tedy lze, ale na stupnici do 100 nikdy té stovky nedosáhneš, protože to prostě nejde.
A já o nepsravedlnosti nic nepsal.....(ani proti té je potřeba bojovat, tam není spor..)
-
-
-