Villeneuve by od BAR odejít nemusel

Na začátku letošní sezony se hodně hovořilo o tom, že je to poslední sezona Kanaďana Jacquese Villeneuva v týmu BAR Honda. Mistr světa z roku 1997 totiž nebyl spokojen se změnou smlouvy, která je postavena na výsledcích.

A ani s dosavadními výsledky, kterých za působení v týmu dosáhl. Když se stal chráněnec Hondy Takuma Sato testmanem týmu, objevily se také informace o tom, že má být náhradou Villeneuva pro rok 2004. Sám šéf týmu David Richards přiznal, že je možné v médiích číst o tom, že má Takuma Sato za tým závodit, ale dále pro ITV prohlásil, že není důvodu měnit stávající dvojici. „Máme dvojici navzájem velmi vyrovnaných jezdců, proč bychom to chtěli měnit?,“ řekl Richards.

Objevily se také úvahy o tom, že se Villeneuve vrátí do seriálu ChampCar nebo IndyCar, ale jeho manažer je dementoval s tím, že jezdec zatím v F1 nedosáhl všech svých cílů a že jejich snahou je nyní získat kontrakt, díky kterému by mohl Jacques opět vítězit. Zdá se, že po dlouhé době má BAR konkurenční vůz a i velmi motivovanou a rychlou dvojici pilotů, je jasné, že by Richards raději se změnami v obsazení nevnášel do fungující stáje zbytečná rizika…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy