Ricciarda čeká opět penalizace, Red Bull nasadí v Monze nový motor Renaultu, u McLarenu to potrvá

Renault | foto: Renault Sport F1

Daniel Ricciardo se v Itálii tento víkend může "těšit" na další penalizaci. Red Bull se totiž rozhodl, že tam nasadí novou specifikaci C pohonné jednotky Renaultu.



Rakouskému týmu bylo jasné, že se trestům za výměnu pohonných jednotek nevyhne. Vybralo si pro ně právě Monzu s dlouhými rovinkami, které jeho vozu nesedí tolik jako pomalejší tratě.

Novou specifikaci C, která je sice výkonnější, avšak s jejím nasazením souvisí určitá spolehlivostní rizika, dostane Ricciardo - a pokud se osvědčí, tak ji později během víkendu obdrží i jeho týmový kolega Max Verstappen. Ten ještě může vyměnit spalovací motor (ICE) a motorgenerátor pro rekuperaci tepelné energie (MGU-H)  beztrestně.

Renault již ve Spa uvedl, že má nový motor připraven, ale u továrního týmu ho v Itálii ještě nepoužije. Red Bull je ochoten riskovat, protože chce z pohonné jednotky vyždímat každý kousek výkonnosti. "U Daniela se v příštím závodu objeví penalizace, protože bude měnit motor," potvrzuje šéf Red Bullu Christian Horner.

"S integrací motoru do vozu souvisí kvůli chlazení značné náklady. Pokud s tím tedy souvisí nějaká výkonnost, což tak ve spojení s naším palivovým partnerem vypadá, pak to riziko rádi podstoupíme," pokračuje Horner, jehož tým používá odlišná paliva a maziva než Renault.

"S [novým] motorem budeme jezdit v pátek, pak se večer rozhodneme, jestli si ho ponecháme. Pokud bude v Danielově autě vypadat dobře, Max ho dostane v sobotu. Motor by měl v Monze měnit taky, rozhodneme se tedy v pátek večer, s jakými motory půjdeme do závodu," vysvětluje šéf Red Bullu.

Renault zatím neprozradil, o kolik výkonnější bude jejich nová pohonná jednotka, Monza bude nicméně pro jeho týmy náročná i tak. C-specifikaci ocení spíše v pozdějších závodech.

Daniela Ricciarda čeká v Monze další penalizace za výměnu motoru | foto: Red Bull Content Pool

"Pokud tam je kousek výkonnosti, pak si ani tak neděláme obavy o Monzu, ale o nadcházející závody jako Singapur a Mexiko - ty pro nás představují příležitosti, kdy to budeme moci Mercedesu a Ferrari pěkně ztížit. Pokud můžeme cokoliv získat, pak nám jde samozřejmě o každou desetinu sekundy, kterou z toho můžeme dostat," dodává Horner.

A jaký motor použije třetí tým poháněný Renaultem - McLaren? Ten zatím plány na nasazení C-specifikace nemá. To je dáno významnými změnami, které vyžaduje její instalace do monopostu.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy