Ecclestone zvažuje koupi brazislkého okruhu Interlagos

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Současná ekonomická situace v Brazílii není zrovna nejlepší, o čemž jsme se mohli přesvědčit i během sledování letních OH. Stát teď vede kampaň, ve které chce získat finanční prostředky díky privatizaci. Hovoří se i o okruhu Interalgos.

Na Interlagu se od roku 1973 odjelo 34 velkých cen. V současné době má okruh smlouvu s F1 do roku 2020 a spekuluje se, zda bude spolupráce pokračovat. Na současné soupisce je pouze jeden Brazilec, a to Felipe Massa, který se s největší pravděpodobností v kokpitu formule 1 už moc dlouho neohřeje. Sám startosta Sao Paula již avizoval, že místo F1 může Brazílie hostit jiný podnik, fanouškům to prý vadit nebude, chtějí si jen užít auta.

Mezi starostou největší brazilské metropole a dnes již bývalým šéfem F1 Berniem Ecclestoneem prý ale proběhli již nějaké diskuze a vypadá to, že by současný čestný předseda FOM mohl okruh od města odkoupit.

Felipe Massa v emocionálním loučení se svými fanoušky | foto: Williams F1 Team

Součástí případné dohody by ale prý měl být i závazek ohledně prodloužení smlouvy. Starosta Joao Doria by chtěl smlouvu až do roku 2030.

K celé situaci se vyjádřil i pilot Massa, který by nebyl proti. "Pokud by někdo chtěl koupit okruh na Interlagos a měl s ním nějaké dobré úmylsy, tak si myslím, že by to bylo dobré. Musíme ale počkat a doufat v to nejlepší. Bernie není ten typ chlapa, který kupuje věci, které ho nezajímají. To je pozitivní. Pokud má o okruh Bernie zájem, tak má moje požehnání."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy