Kvůli nepřízni počasí se přemýšlelo o přesunu GP Číny na sobotu, neprošlo to

Daniel Ricciardo za deštivého tréninku v Číně | foto: Red Bull Content Pool

Ne nadarmo se říká, že venku občas bývá pořádná "čína". Současná situace s deštěm v Šanghaji je tak kritická, že se možná závod přesune již na zítřek.

První dva tréninky za moc nestály. V první rozjížďce se jezdilo velmi sporadicky a při té druhé na trať nikdo vůbec nevyjel. Kvůli nepřízni počasí totiž nemohl létat záchranný vrtulník.

Dle pravidel Mezinárodní automobilové federace musí být zajištěna doprava do nemocnice, a to v čase 20 minut. Ta je ale od okruhu vzdálená 38 kilometrů. Kousek od tratě se sice nachází hůře vybavená alternativa, ale i tak by mohl nastat problém při převozu kvůli dopravní situaci v čínské metropoli.

Pro nedělní závod předpověď není moc dobrá, a tak se v současných chvílích řeší, zda závod nepřesunout. Nabízí se pouze zítřek, jelikož hned příští týden nás čeká závod v Bahrajnu a případné přesunutí VC Číny na pondělí nepřipadá z logistických důvodů v úvahu.

Je tedy možné, že zítra se odjede jak kvalifikace, tak samotný závod. FIA k tomuto nápadu není příznivě nakloněna, ale ještě bude probíhat schůzka se samotnými aktéry a šéfy týmů.

Aktualizace: FIA potvrdila, že se Velká cena Číny na sobotu přesouvat nebude. Jede se tedy dle původního plánu v neděli, kdy má podle meteorologů opět pršet.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy