Blíží se brzký konec Dennise v roli ředitele McLarenu?

Ron Dennis - skončí na konci roku u McLarenu definitivně? | foto: McLaren

Ron Dennis má podle zákulisních informací brzy skončit v roli předsedy a výkonného ředitele Technologické skupiny McLaren (McLaren Technology Group).

Devětašedesátiletému Britovi vyprší kontrakt na konci letošního roku a podle Autosportu mu již nebude prodloužen. Svým odchodem z vrcholového vedení by zakončil významnou éru, která se táhne až do 80. let, kdy začal pracovat u závodního týmu.

Do Technologické skupiny McLaren kromě stáje Formule 1 patří také společnosti McLaren Marketing a McLaren Applied Technologies. Automobilka McLaren Automotive je nezávislou divizí, na kterou změna vedení Technologické skupiny McLaren nebude mít dopad.

Dennis se již dva roky trápí na pozadí ve vedení McLarenu, kam se vrátil zpět jako výkonný ředitel v lednu 2014. Tehdy jako držitel čtvrtinového podílu plánoval získat nad skupinou plnou kontrolu tím, že odkoupí 50 % od bahrajnského fondu Mumtalakat a 25 % od svého dlouholetého obchodního partnera Mansoura Ojjeha. Do stanoveného termínu se však Dennisovi nepodařilo získat potřebný kapitál.

McLarenu se již delší dobu nedaří na závodních tratích vyhrávat | foto: McLaren

Mluvčí McLarenu k této kauze uvádí: "Ron Dennis kategoricky popírá, že by odstupoval. Navíc zůstává pod smlouvou jako předseda a výkonný ředitel Technologické skupiny McLaren, v níž drží 25 % - úplně stejně, jako Mansour Ojjeh.

Po mnoho let, ve skutečnosti po mnoho desetiletí, akcionáři McLarenu často hovořili o potenciálních změnách podílů. Ron a Mansour vždy byli uprostřed těchto diskusí. To stále platí. Jejich poslední rozhovory proto mohou spadat do kategorie 'toho pořád stejného.' Nebylo by však vhodné odhalovat další detaily těchto rozhovorů, které jsou přirozeně soukromé a důvěrné."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy