Ricciardo chce v roce 2016 znovu vyhrát - zprávy od Renaultu jsou dobré

Daniel Riccirado při testech pneumatik do deště na trati Paul Ricard | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo nemá před sezonou 2016 malé cíle - ty výrazně převyšují cíle jeho týmu nebo svého kolegy, Daniila Kvjata.

Zatímco Rus se chce neustále zlepšovat, Australan chce v přechodové sezoně, kdy Red Bull bude využívat motory Renault (avšak přeznačené na TAG), útočit na vítězství. Rok 2015 přinesl Danielu Ricciardovi zklamání.

"Mým cílem je znovu získat vítězství - jako v roce 2014. Objevit se znovu v novinových titulkách by bylo sympatické. S přípravou na tento rok jsem začal velmi brzy. Po roce 2015, který zrovna v naších pamětích po výsledkové stránce neutkvěje, bude rok 2016 snad snažší," říká jezdec Red Bullu.

"V prosinci jsem odpočíval, následně se rychle vrátil ke cvičení. Tohle je klíčové období, pokud se chcete dobře připravit na nadcházející sezonu. Už v Melbourne v březnu musíte být plně připraveni na všechny Grand Prix, které teprve přijdou."

V roce 2015 přišel vítězný půst, co přinese rok 2016? | foto: Pirelli

Opravdu je ale možné v roce 2016 vyhrát Velkou cenu? "Budeme mít nový motor, takže všechno je možné. Renault bude tvrdě pracovat na tom, aby z něj dostal vyšší výkon jednak pro sebe ale i pro nás. Prvotní zprávy jsou dobré - možná ne ještě pro začátek roku, ale od poloviny sezony, případně konce sezony jsou naděje mnohem vyšší. Máme skvělé šasi. Pokusíme se s ním vytvořit si náskok, pokud to bude možné."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy