Maldonado a Palmer nemají nic jisté, Renault nevylučuje změnu sestavy

Pastor Maldonado následovaný testovacím pilotem týmu Lotus Jolyonem Palmerem při výjezdu z boxů na okruhu Spa Francorchamps | foto: Lotus F1 Team

Piloti Renaultu, který minulý týden dokončil převzetí Lotusu, nemají nic jisté. Šéf francouzské automobilky Carlos Ghosn nevyloučil změnu jezdecké sestavy.

Po měsících průtahů Renault minulý týden konečně podepsal smlouvu o odkoupení Lotusu: "Vyžadovalo to několik měsíců uvažování, diskusí a vyjednávání s partnery a akcionáři Formule 1," popsal zdlouhavý proces výkonný ředitel Ghosn.

Krachující Lotus ve druhé části sezóny ještě stihl podepsat smlouvy s Pastorem Maldonadem, s nímž do týmové pokladny přitéká spousta peněz z Venezuely, a s britským pilotem Jolyonem Palmerem. Ti ale u nových majitelů zatím plnou jistotu nemají.

Ghosn v rozhovoru pro domácí Le Figaro nevyloučil změnu jezdecké sestavy před sezónou 2016. Renault by za volantem rád viděl francouzského jezdce - jenže Romain Grosjean už podepsal smlouvu s Haasem.

Dočká se příští rok Jolyon Palmer s Renaultem svého závodního debutu? | foto: Lotus F1 Team

"Několik týdnů počkáme. Odkážu se na lednovou schůzku, na níž vysvětlíme organizaci, cíle, strategii, a kdy také probereme piloty a partnery," odpovídá ředitel Renaultu na přímou otázku, zda se příští rok v kokpitu dočkáme Francouze.

Kromě toho fanoušky varoval, že jim to "tři roky potrvá, než se staneme konkurenceschopnými." Potvrdil, že i nadále budou spolupracovat s Red Bullem, ten se již ale nebude těšit exkluzivní podpoře - budou se totiž muset podřídit "zájmům našeho týmu," dodal Ghosn na adresu rakouské stáje, která své motory bude přejmenovávat dle nového sponzora na TAG Heuer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy